Fermentovaná BIO Kurkuma 60 kapslí Organická fermentovaná kurkuma s 95% obsahem kurkuminoidů
- silné antioxidační vlastnosti
- přispívá k přirozené činnosti nervové soustavy
- přispívá k normálnímu stavu kostí, kloubů a pokožky.
Autorem textu je Adam Raw a je převzat z webu www.adamraw.cz.
Popis produktu
Dr. Mercola - organická fermentovaná kurkuma s 95% obsahem kurkuminoidů se silnými antioxidačními vlastnostmi, ve vegetariánských kapslích bez aditiv a konzervantů. Obsahuje pouze certifikovanou organickou kurkumu z prášku z oddenků a extraktu. Vylepšená receptura o unikátní fermentační proces, který podporuje větší koncentraci antioxidantů a napomáhá lepší stravitelnosti organismem.
Kurkuma obsahuje spoustu zajímavých složek antioxidantů (kurkuminoidy - curcumin demethoxycurcumin, 5’-methoxycurcumin a dihydrocurcumin).
Tyto kurkuminoidy mohou být 3x silnější než resveratrol nebo antioxidanty z extraktů kůry borovice. Jsou vhodné pro jedince zaměřené na optimalizaci zdravé zánětlivé reakce. Zánět je nástrojem vrozené imunity. Jedná se o přirozenou reakci na poškození. Je výrazem ochranné přizpůsobivosti.
Zdravá forma zánětu má vliv na spoustu orgánů v těle, když je tato reakce hyperaktivní - přehnaná, tak může přispět k široké škále zdravotních problémů.
Schválená zdravotní tvrzení dle platné legislativy EU: Kurkuma je antioxidant, který přispívá k normálnímu trávení a činnosti jater, přispívá k přirozené činnosti nervové soustavy, přispívá k normálnímu stavu kostí, kloubů a pokožky.
Extrakt z pepře: napomáhá normálnímu trávení, činnosti jater a nervové soustavy.
Historie a účinky kurkumy
Před tisíci lety, lidé v Indii a Číně používali toto koření. Ve skutečnosti, některé indície vedou až 10 000 roků zpět v Indii. Kurkuma se používá jako náhrada za šafrán v Evropě již více než 700 let. Jedna z hlavních zdravých přísad v kurkumě je kurkumin (pigment kořene kurkumy). Západní vědci poprvé izolovali kurkuminovou molekulu v roce 1815, získala svou krystalickou formu v roce 1870, a její celková struktura byla odhalena v roce 1910.
Jedním z často přehlížených způsobů, jak zlepšit a optimalizovat zdraví, je použití bylin a koření - samozřejmě nezpracovaných a ekologicky pěstovaných. Jedna úžasná výhoda těchto bylin je, že obsahují minimum kalorií a jsou bohaté na vitamíny a minerály.
Více než 100 složek bylo izolováno z kurkumy. Hlavní složkou kořene je éterický olej, který obsahuje kurkumin a existují i jiné barvicí látky zvané kurkuminoidy. Kurkuminoidy se skládají z curcumin demethoxycurcumin, 5’-methoxycurcumin a dihydrocurcumin, které jsou účinky popisovány jako přírodní antioxidanty.
Složení produktu
Kurkumin, doplněk stravy, 60 kapslí, Složení – 2 kapsle dle DDD (denní dávky):
Bio fermentovaná kurkuma, prášek z oddenku Curcuma longa 740 mg *
Bio kurkuma - extrakt z oddenků Curcuma longa 160 mg * (95% curcuminoidů)
*denní dávka nestanovena
Složení: Kapsle (hydroxypropyl-methyl celulóza), Bio koncentrát z rýže
Doporučené dávkování (DDD): 2 kapsle denně
Upozornění: Ukládat mimo dosah dětí. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není určeno pro děti do 3 let. Není určeno pro těhotné a kojící.
Vyhněte se produktům pochybného složení
To co nemusí být nutně použito pro stabilizaci kurkumy v doplňku stravy - mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý a želatina (želatinové kapsle).
Stearan hořečnatý, aditivum k výrobě tablet. Další nežádoucí složkou je hydrogenfosforečnan vápenatý (DCP), dokonce může inhibovat absorpci nezbytných minerálů.
Soustřeďte se na doplněk, který obsahuje certifikovanou organickou kurkumu - zahrnuje standardizovaný extrakt s obsahem 95% kurkuminoidů.
Pokud používáte koření, tak mějte na paměti, že zahřátím dojde k degradaci, proto je dobrá kurkuma čerstvá v BIO kvalitě jako přídavek do salátů.
Pozor na produkty s piperinem, kde není brán v potaz fakt střevní permeability. Dr. Mercola podporuje přístup standardizace koncentrátu a extraktu v kombinaci s využitím fermentace s ohledem na senzitivitu GIT.
Fermentace dává smysl i s ohledem na vazby účinných látek a jejich reakce v GIT. Kurkuma stejně jako např. česnek zvyšuje střevní permeabilitu (střevní propustnost), pokud je ve velkém množství nebo v kombinaci s piperinem.
Nutriční analýza ukázala, že 100 g kurkumy obsahuje 390 kcal, 10 g celkového množství tuku, 3 g nasycených tuků, 0 mg cholesterolu, 0,2 g vápníku, 0,26 g fosforu, 10 mg sodíku, 2500 mg draslíku, 47,5 mg železa, 0,9 mg thiaminu, 0,19 mg riboflavinu, 4,8 mg niacinu, 50 mg kyseliny askorbové, 69,9 g celkem sacharidů, 21 g vlákniny, 3 g cukru, a 8 g bílkovin.
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použití produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.