Akce ROZHÝBEJME DĚTI od 26.8. do 26.9.!💥

🚚 Doprava zdarma na Dětské švihadlo a Korálkové švihadlo

Merch za zvýhodněnou cenu až o 30 %

Podložka na švihání: Ušetříš klouby, sousedy i švihadlo

Nedávno jsme naskladnili nové podložky na skákání přes švihadlo. Na rovinu ne každý Švihák po ní hned sáhne z důvodu její vyšší ceny. Rozhodli jsme se ti proto představit všechny její vlastnosti, výhody, nevýhody a přihodit taky pár hodnocení od samotných Šviháků, kteří už ji mají – ať se můžeš lépe rozhodnout, zda je to vůbec něco pro tebe a zda to za to fakt stojí. Pokud se ti zrovna nechce číst, to nejdůležitější o podložce najdeš ve videu. 👇

Dvě mouchy jednou ranou

Bolavé klouby a naštvaní sousedi? Možná nejhorší kombinace pro každého Šviháka. Zvlášť pokud skáčeš na betonu, zámkovce, asfaltu nebo na jiných tvrdých površích, není to pro tvoje klouby a šlachy žádný med. Ostatně řadě Šviháků z toho pak není druhý den zrovna do skoku. A přesně tohle řeší naše podložka. Je měkká a přitom pevná (čti z materiálu Foam Vinyl) a tvoje klouby budou jako v peřince. Sama ti to potvrdí Švihanda Elen, která nám napsala: „Dokonalá podložka. Kolena jsou jako v peřince, konečně. Bez podložky bych už to asi vzdala. Dokonce mohu kratší tréninky skákat i bez bot a to je mi 59+. Prostě pecka.“ Asi na tom něco bude, ne?

„Už zase tam švihá s tím švihadlem, kurňa…“ Tak tuhle větu už od sousedů neuslyšíš. Díky svým praktickým rozměrům se podložka vejde i do běžného obýváku v paneláku nebo do jakéhokoliv jiného interiéru. Není to jen marketingový tahák. Změřili jsme skákání s podložkou a bez pomocí hlukoměru a výsledky jsou vypovídající. Podložka snižuje hluk až o 30 %. Mrkni na video výše. Ale pro jistotu ti to tady dáme černé na bílém. 👇

infografika podložka na skákáníHlasitost jednotlivých švihadel s podložkou a bez na plovoucí podlaze.

Kvalitní materiál, praktické rozměry

Možná pamatuješ, jak jsme si byli loni v USA zaskákat na Jump Rope Weekendu. Tak z USA k nám dovážejí i tyto parádní podložky na skákání. Jejich výroba ale začíná v Číně. To jen pro pořádek. S rozměry 122 x 91 cm se na pohodu vejde kamkoliv, kde budeš chtít zaskákat. Tloušťka 6 mm je tak akorát, aby dostatečně tlumila dopady i zvuk švihadla a zároveň aby to nebylo jak žíněnka na základce. Okraje mají zúžené hrany, aby tvoje švihadlo o ně „nezakopávalo“. Užiješ si tak pohodové švihání bez chyb. Váha podložky činí 3,2 kg, takže ji odneseš v podpaží jak nic.

podložka na skákání

A co na podložku říká Švihanda Monika? „Skákání na tvrdém povrchu mi působilo bolest kolen a kyčlí. Tyto potíže při skákání na podložce již nemám. Perfektně drží na podlaze, nekroutí se a je dostatečně široká i pohodlná i na cvičení. Kvůli ceně jsem se rozmýšlela, ale nákupu rozhodně nelituji.“ Vedle dalších Šviháků řešil vyšší pořizovací cenu i David, ale co myslíš, stojí to za to? „Jako všichni ostatní. Váhali jsme kvůli ceně, ale manželce to velice pomohlo odlehčit kolena. Za ty peníze si kupujete opravdu kvalitní, víceúčelovou podložku.“

Výhody podložky na skákání

Těch výhod je celá řada. Vlastně jsme si to popsali výše, ale pojďme si to ještě shrnout v bodech:

✅ šetří klouby

kolena, kotníky, kyčle

✅ šetří sousedské vztahy

i podlahu v bytě – podložka tlumí dopady nohou i kontakt se švihadlem

✅ šetří lanko tvého švihadla

s podložkou prodloužíš životnost svého švihadla například ve srovnání se skákáním na betonu

✅ praktické rozměry

zaskáčeš na pohodu i v obýváku

✅ univerzální použití

uvnitř i venku na betonu, zámkovce, parketách, dřevu, tartanu, plovoučce, linu, whatever… (ale zase ne, že ji necháš celý rok někde venku)

✅ zúžené hrany

nebude se ti zasekávat švihadlo o hranu, takže budeš skákat na klid a bez chyb

✅ podložka neklouže

nebudeš jak Aladin na koberci levitovat po místnosti

✅ doprava zdarma

takovej bonus, podložku totiž borci nenarvou do Z-boxu, takže ti přifrčí PPLkem, ale na naše náklady

✅ široké využití

jen na skákání? Kdepak, můžeš tam švihnout hodinu jógy, masírování rollerem nebo třeba protažení po švihání

✅ neklouže

moonwalk jako Michael Jackson na podložce nejspíš nezandáš, ale zase se při skákání nemusíš bát o stabilitu povrchu při dopadech

✅ snadná údržba

případné nečistoty otřeš hadříkem a je to – do pračky ji necpi 😅

 

podložka na skákání

Nevýhody podložky

Abychom tady podložku jen neplácali po zádech, pojďme si představit i nějaká negativa, která by mohla někoho odradit, ale vždy je to spíš subjektivní.

🌚 vyšší pořizovací cena

na druhou stranu zdraví kloubů je k nezaplacení a co teprve zdravé sousedské vztahy? 😅

🌚 s nerovným povrchem smolík

na trávě nebo někde na štěrku je ti podložka víš k čemu

🌚 nevejde se do batohu

prostě ji musíš bafnout do podpaží, ale to je takový detail

podložka na skákání

Tak co, bereš ji?

Podložka na skákání přes švihadlo a všechny možné další činnosti tě vyjde na 1 999 Kč – to jsou ani ne dvě rodinné večeře v restauraci. Uvař dvakrát doma a máš to. Ale hlavně nezapomeň na její benefity – zdraví máme jen jedno. Navíc na ni máš vždy dopravu zdarma. A když vychytáš vhodnou dobu, můžeš na ni získat i nějaký slevový kód. Jako třeba teď. Stačí, když nám vyplníš tento dotazník. Na oplátku obdržíš slevu 10 % na celý nákup na Švihej. To by šlo, ne?

Chci podložku

 

Tomáš Vaněčekzakladatel Švihej.cz

Skákání na podložce je hned o něčem jiném. Zvlášť pokud jsi zatím skákal/a třeba na zámkovce. Poděkují ti za to klouby, sousedi i švihadlo. Vždycky hledám cesty, abych neskákal přímo na tvrdém povrchu. A podložka je jednou z nich.