‼️ ŠVIHÁME CO MŮŽEME ‼️
Bohužel aktuální záplavy na Ostravsku a Opavsku ovlivnily fungování našeho e-shopu. Momentálně pracujeme na zprovoznění všeho potřebného, abychom vám mohli dodat zásilky co nejdříve. Během pondělí a úterý s největší pravděpodobností odesílat nebudeme, budeme se snažit doručit všechny objednávky nejpozději do pátku 20.9. Děkujeme za pochopení a trpělivost. 

Největší švihácký workshop: Jak jsme rozšvihali Pardubice

Víkend 2. až 4. srpna jsme navštívili Sportovní park Pardubice a bylo to mega. Osobně jsme tady byli už potřetí, ale tenhle workshop přebil všechny předchozí. Přišlo spoustu lidí, zejména spoustu dětí a z toho máme tu největší radost. Jak to celé probíhalo? Pojď si ty dva dny prožít ještě jednou s námi. Nezapomeň mrknout na video. 👇

Nejprve o Sportovním parku Pardubice

Abychom tě uvedli do kontextu, Sportovní park Pardubice navazuje na veleúspěšnou akci Olympijský park Pardubice z roku 2016, kterého se během 17 dní zúčastnilo přes 350 tisíc návštěvníků. Na základě toho vznikla ve spolupráci se sportovními oddíly a kluby nová pardubická tradice – 9 dní plných sportu, a to během druhého srpnového týdne v krásném prostředí pardubického parku Na Špici.  

Každý, kdo navštívil Sportovní park Pardubice, obdržel hrací kartu. Za zdolání 12 sportovních disciplín získal diplom, a po zdolání 16 sportovních disciplín dokonce i medaili. 

Akce Sportovní park Pardubice patří do rodiny Pardubických tahounů, a tak rozšířil řady unikátních akcí s nadregionálním přesahem, které patří mezi „rodinné stříbro“ Pardubic.

Během akce si děti mohou vyzkoušet desítky různých sportů, a to jak na souši, tak a na vodě. Díky tomu zjistí, který sport je právě pro ně ten nejlepší. A tam jsme přece nemohli chybět.

První večer a první den

Do Pardubic jsme dorazili už v pátek. Konal se zahajovací ceremoniál a my jsme tam měli vystupovat (rozuměj Tom a Mára). Přijeli jsme za pět dvanáct – obrazně řečeno – protože cesta byla zašvihaná kolonami. Nakonec jsme vystoupili v početnější sestavě. Kromě Máry s Tomem vystoupili i Švihangers Nikča, Vojta a Robin a myslíme si, že se to povedlo. Pak jsme dali i krátký rozhovor.

Po vystoupení jsme se vyrazili ubytovat a na společnou večeři. Ráno vstávačka a na osmou šup do sportovního parku. S sebou jsme si přibalili spoustu švihadel, merch a hlavně skvělou náladu. Po krátkém meetingu se Švihangery a Ambasadory jsme šli na to.

Největší švihácký workshop: Jak jsme rozšvihali Pardubice

Největší švihácký workshop: Jak jsme rozšvihali Pardubice 

Jeli jsme mega bomby. Skákali jsme s dětmi i staršími lidmi, ukazovali švihadla, bavili se a namotivovali desítky lidí ke skákání přes švihadlo. Děti si vyzkoušely švihání na airtracku, což je taková vzduchová podložka, která šetří klouby i švihadlo. Taková vyšší dívčí oproti naší klasické podložce.

Kolem poledne proběhlo vystoupení na našem stanovišti, na které se přišlo podívat přes 50 lidí. Atmosféra byla skvělá, vystoupili i naši Ambasadoři včetně našeho nejmladšího dětského Ambasadora Vojty Zatloukala. Workshop trval v sobotu asi do 18 hodin. Pak jsme všechno sbalili a unavení, ale zároveň nabití novou energií, jsme se přesunuli na hotel. Večer následovalo společné posezení celého týmu a kulečník.

Největší švihácký workshop: Jak jsme rozšvihali Pardubice

Ani špatné počasí nás nezastavilo

Ráno jsme se opět nachystali a přesunuli do parku. Jenže pršelo a navíc jsme zjistili, že kvůli počasí se park otevře až od 13 hodin. Dali jsme s organizátory hlavy dohromady a do té doby se přesunuli na jiné místo – vzdělávací centrum Sféra, pár set metrů od parku. To bylo super, protože to bylo pod střechou v patře s otevřeným výhledem. A lidi za námi dorazili samozřejmě i sem.

Počasí se vyjasnilo a ve 13 hodin jsme už byli zase na značkách ve sportovním parku. Zase jsme jeli bomby. Kolem 15 hodin jsme měli další vystoupení a lidí nebylo o nic míň než v sobotu. Atmosféra byla opět super. 

Největší švihácký workshop: Jak jsme rozšvihali Pardubice 

Natočili jsme spoustu videí, nafotili spoustu fotek. Také jsme stihli natočit společnou sestavu se Švihangery a Ambasadory. V 16 hodin jsme naše stanoviště opět začali uklízet kvůli přicházející bouřce. A pomalu se chystali na cestu domů.

Příště jedeme zas

Nadšení Šviháci si u nás pořídili něco kolem stovky švihadel. Dokonce jsme už v sobotu odpoledne vyprodali všechny Gladiusy (zátěžové švihadlo – you know).Velký zájem byl taky o náš merch. Máme obrovskou radost ze zájmu všech malých i velkých lidí o švihání. 

454001985_1026656852794520_8407394911590034622_n

Se sportovním parkem Pardubice spolupracujeme už třetím rokem a vždycky to bylo super. Letos to dokonce předčilo naše očekávání a rovnou jsme se domluvili na spolupráci příští rok. Tímto bychom chtěli poděkovat hlavním organizátorům Sportovního parku Pardubice Lukáši Diepoldovi a Matěji Drajerovi. Už teď se těšíme na příště.

Největší švihácký workshop: Jak jsme rozšvihali Pardubice

Chceš, vědět, kde budeme příště, nebo abychom přijeli na workshop i za tebou? Mrkni sem.

Marek Vaněčekspoluzakladatel Švihej.cz

Prožili jsme neskutečný víkend s parádními lidmi. Dvoudenní workshop v Pardubicích byl mega a už teď se těšíme na příští ročník. Jsme moc rádi, že se nám podařilo motivovat ke švihání další děcka i dospěláky.